top of page

Het ontstaan van

de Cyclusschool

Daar waar vroeger de oudere generatie de jongere generatie de wijsheden van de cyclus, ritmes van de natuur, planten, zwangerschap, ritueel en overgang doorgaf, hebben de afgelopen generaties veel in schaamte en schaduw geleefd met hun cyclische kracht.

 

Het besef dat iets met zoveel kracht zo weinig aandacht en eer verdiend is eigenlijk onbegrijpelijk. Terugkijkend op de geschiedenis van de mensheid weten we inmiddels dat veel wijsheid en het natuurlijke helen voor grote delen verloren zijn gegaan.

 

Juist wij, met onze cyclische aard, verlangen naar een leven in samenklank met de innerlijke en uiterlijke ritmes. Wij verlangen naar een holistisch en krachtig zijn. 

Wij zijn hier op aarde dankzij de cyclus 

 

Deze scheppende kracht zit in ons, we zijn enkel vergeten dat we deze kracht bezitten. Ons lichaam is "oer"wijs en we kunnen vertrouwen op ons gevoel en onze intuïtie.  

De Cyclusschool biedt tools en onderbouwde methoden aan die je ondersteunen bij het opnieuw leren kennen van en het plaats geven aan je lichaam, je natuur en je cyclus.

 

We geloven in een wereld waarin de cyclus en de vrouwelijke energie geleefd en gevierd wordt. We zien een toekomst waar bevrijde mensen, die in hun kracht staan, een vervullend en gezond leven leiden. De tijd is gekomen om te staan in ons diepe innerlijke weten.  

Sanne, de Cyclusschool

"Wie" is de Cyclusschool?

Allereerst: fijn dat je er bent! Mijn naam is Sanne en ik ben de oprichtster van de Cyclusschool. Ik woon sinds vier jaar in Oostenrijk met mijn Oostenrijkse partner.

 

Een groot deel van mijn leven zoek ik naar manieren om helend te werken. Eerst als creatief therapeut, maar daar miste ik een holistische benadering en zo kwam ik uit bij Shiatsu. 

Niet lang daarna merkte ik dat ik niet alleen wilde weten hoe mensen helen, maar ook hoe je de natuur daarbij betrekt.

Ik leerde hoe je uit klei en zand huizen bouwt en hoe belangrijk het is om in harmonie te leven met de natuur. 

Ik leerde ook veel van mijn eigen gezondheidsproblemen. O.a. chronische blaasontsteking begeleidde mij al vanaf zeer jonge leeftijd. Ik merkte steeds meer hoe de westerse gezondheidszorg mij niet de antwoorden gaf die ik zo nodig had. Uiteindelijk vond ik die heling in mezelf en de natuur. 

Ik heb mij al vrij vroeg vragen gesteld, als: "wat betekent het om vrouw te zijn?", 

"wat is de cyclus?", "hoe kijken andere culturen naar de cyclus?", "waarom wordt er over dit thema niet gesproken?".

Juist die geheimzinnigheid intrigeerde mij ontzettend. Toen ik 5 jaar geleden besloot om mij te verdiepen in natuurlijke anticonceptiemethoden begon ik aan een diepe verbinding met mijzelf en mijn lichaam. Dat heeft mij sindsdien niet meer losgelaten en mij alleen nog maar meer betoverd. Nu is voor mij de tijd gekomen om mijn reis en mijn weten te delen. Wees welkom. 

vrouwelijke-energie-kracht_edited_edited
doneer-droom-portugal.jpg

De droom

Het is mijn droom om voor een stuk land te mogen zorgen, een plek waar de natuur de ruimte krijgt om te herstellen en uit te groeien tot een paradijs. Niet alleen voor mezelf, maar voor alle levende wezens die op deze mooie aarde wandelen. Deze plek bevindt zich in Portugal, waar precies wordt in de aankomende maanden duidelijker en concreter.  

De Cyclusschool is een project waarin ik met veel liefde de cyclus en vrouwelijke energie in het daglicht stel. Voel jij je geroepen om iets bij te dragen aan een van deze projecten? Overweeg om een van de cursussen van de Cyclusschool te volgen of te geven aan een dierbare vriendin!

Ervaringen & Opleiding

Hoewel ik geloof dat de ervaringen in mijn leven mij het meest vormgeven is hieronder een kleine greep uit dat wat mijn visie, leven en expertise beïnvloeden. 

 

Natuurlijke Vrouwenheelkunde (o.a. cyclus, zwangerschap, menopause, hormonen en schildklier), Natura Naturans, Magret Madjesky, Mei-Juli, 2020

Teacher Training Natural Family Planning, NFPTA, Certificering in Mei 2020

 

Doula (geboortebegeleiding), Elysia te Fürstenfeld, Oostenrijk, 2018

Spinning Babies®, Elysia te Fürstenfeld, Oostenrijk, 2018

Permacultuur, Symbiont Gardens te Moito Redonda, Portugal 2015

Shiatsu massage, Qing-Bai, Amersfoort, 2014

Baby Massage, Amsterdam, 2012

Creatieve Therapie Drama, Bachelor of Social Work, Hogeschool Utrecht te Amersfoort, 2012

kruidengeneeskunde.jpg

Samenwerken?

Ja, leuk! De Cyclusschool staat open voor kruisbestuiving, meehelpen en samen werken aan mooie projecten en ideeën . Bij interesse e-mail:

contact@decyclusschool.nl 

bottom of page