top of page
de-cyclusschool.png

De Cyclus & STM

Het programma om je te verbinden met je cyclus, je oerkracht en je vruchtbaarheid.

Leer alles over de Sympto-Thermale Methode van Fertility Awareness en Cyclusbewustzijn.

39-392960_ammonite-fossil-png-fossil-png
leer-de-sympto-thermale-methode.JPG

Stel je voor...

 Je belichaamt je cyclus volledig en zet het in als kracht

 Je weet precies wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet

 Je voelt je veilig, zeker en bewust in je lichaam en met je cyclus

 Je weet precies wat je moet doen en welke stappen je kan zetten voor de rest van je leven op het gebied van vruchtbaarheidsbewustzijn!

 Je bent iedere dag niet meer dan 2 minuten bezig met je natuurlijke (anti)conceptieplan

online-cursus.png
de-cyclusschool.png

Is het iets voor jou?

Dit programma is voor jou als je:

☽ Je eigen lichaam beter wilt begrijpen

 Een regelmatige of onregelmatige cyclus hebt

 Wilt begrijpen hoe je vruchtbaarheid werkt

☽ Wilt leren vertrouwen op je innerlijke wijsheid en je seizoenen

☽ Nu of later een kinderwens hebt 

☽ Je op zoek bent naar een natuurlijke methode om niet zwanger te raken 

☽ Je, samen met je evt. partner, bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen voor je/jullie vruchtbaarheid 

☽ Je gestopt bent met de pil

☽ Je meer wilt leren en je PCOS hebt

De

cyclus 

&

STM

cyclus.png

Het programma bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst zijn er de interactieve lessen in groepsverband (max. 8 personen). Tijdens deze vier lessen wordt de gehele theorie van de Sympto-Thermale Methode besproken en wordt er geoefend aan de hand van voorbeeldcharts.

Deel 1

Les 1

 • Intentie met STM

 • Betrouwbaarheid

 • Temperatuurregels: alle regels en know how

 • Begin met temperatuur

 • Charten, een introductie

 • STM als levensstijl

 • Oefenen aan de hand van voorbeelden

 • De thermale shift

 • De 3-over-6 regel

Les 3

 • De Döringregel voor onvruchtbaarheid

 • De dubbelcheck regel VOOR ovulatie

 • De bewegingen van je baarmoedermond

 • SHOW regel

 • Je observaties van baarmoedermond 

 • Interpretaties voor baarmoedermond als extra hulpmiddel in bijzondere omstandigheden.

Les 2

 • Alles over cervixslijm.

 • Observatie en interpretatie cervixslijm

 • Cervixslijm op de kaart zetten.

 • Begin met observatie cervixslijm (na menstruatie)

 • Piekdag

 • Verstoringen in slijm

 • De piekregel toepassen

 • Hoe bevestig je correct een eisprong?

Les 4

 • Bijzondere omstandigheden

 • Basispatroon van onvruchtbaarheid

 • Charten na zwangerschap

 • Lactatie Amenorroe Methode (LAM) bij volledige borstvoeding.

 • Stoppen met de pil

 • Charten tijdens de overgang

 • Secundaire tekenen van vruchtbaarheid

Geef je nu op voor november!

November 2022

Woensdagavond

 Zoom, 19.30 uur 

16 november

23 november

30 november

7 december

Het beste is om aanwezig te zijn bij de lessen. Zo leer je het meest.  Kan je er een keertje niet bij zijn? Of ben je wat later? No worries, de sessie wordt opgenomen (alleen voor de mensen in de groep)​.

Wil je graag meedoen, maar is de tijd ongunstig? Stuur een email naar contact@decyclusschool.nl zodat we de volgende ronde misschien op een ander tijdstip plannen.

Deel 2

Persoonlijke begeleiding

Tijdens 3 cycli word je ook 1-op-1 door mij begeleid. Je leert hoe je cyclus werkt, hoe je deze in kaart brengt en hoe je deze observaties met de juiste regels kunt interpreteren tijdens de lessen en tijdens de begeleidingen gaan we extra in op jouw vragen en behoeftes. We kijken samen naar je persoonlijke chart en bevestigen eisprong. Daarnaast leer je je eigen patronen kennen en leer je hoe wat belangrijk is voor het consistent en veilig charten.

 Alle regels van de STM worden toegepast op basis van wat jouw intentie is. Aan de hand van voorbeelden en iedere cycli bekijken we samen je chart en help ik je met het interpreteren ervan.  Je stuurt vooraf aan ons gesprek je chart naar mij op.

 

Na afloop kan je zelfstandig je eigen cyclus tracken, weet je wat je hormonen doen en kan je je eigen lichaam lezen. 

De afsluiting van het 1-op-1 traject vindt plaats na de vierde cycli/maand. In deze tijd heb je 1 maand zelfstandig gechart en samen bespreken we hoe het programma was en de volgende stappen in het zelfstandig in kaart brengen van je cyclus.  

Let op: Doordat praktijk en theorie samen gaan in dit programma is het handig om vanaf het begin een basale lichaamsthermometer in huis te hebben. Een basale lichaamsthermometer is een thermometer die twee cijfers achter de komma meet.

Bonus

 1. Alle informatie die je krijgt, krijg je extra in door mij samengestelde PDF's en sluiten direct aan bij de thema's die we bespreken tijdens de lessen.

 2. Video's over de STM en extra info wordt zowel vooraf aan onze bijeenkomsten als nadien gestuurd (mocht je extra in een onderwerp duiken of nog even iets willen nakijken).

Doe mee en begin vandaag nog met de Sympto-Thermale Methode en vruchtbaarheidsbewustzijn!

Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Sanne. Ik ben een gecertificeerde Fertility Awareness Educator, creatief therapeut en doula. Ik woon in Oostenrijk samen met mijn man, een Oostenrijker.

Ik kijk er ontzettend naar uit om je te mogen begeleiden op dit pad naar meer bodyliteracy en begrip voor de cyclus!

Vijf jaar geleden stuitte ik zelf op de STM en sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten. Ik leerde meer en meer wat mijn lichaam mij vertelde en was verbaasd: waarom leert niemand dit? Waarom leren we dit niet op school?!

De Cyclusschool is mijn manier om ervoor te zorgen meer mensen in aanraking komen met de cyclus en cyclische kracht. Het is voor mij belangrijk om ook een wetenschappelijke methode daarbij aan te bieden, zodat we ons hele leven kunnen vertrouwen op ons lichaam en de natuur.

hulp-bij-kinderwens.png
Fertility-Awareness-Nederland.png

Ontvang nu het gehele programma voor

 € 199,-

hulp-bij-kinderwens_edited.png
sanne-van-wees.png

Dit vinden anderen van het programma

“Wat ik vooral meeneem is de empowerment over mijn cyclus en lijf, precies weten wat ik op welk moment van de cyclus kan doen…

en herkennen wat mijn lijf me verteld. Dat is goud waard."

"Onze gesprekken vond ik inspirerend. Sanne stopt niet voordat ik het echt begrepen heb, dat is 1 van de waardevolste onderdelen. Er zit een rode lijn in het lesmateriaal, het werkt aanmoedigend. De diverse voorbeelden helpen enorm om een richtlijn te hebben en het is fijn ervaringen uit te wisselen met elkaar.”

- Sarada -

"Op een gevoelige en professionele manier gaf Sanne mij geleidelijk aan alle informatie die ik nodig had om mijn cyclus te observeren en steeds gedetailleerder vast te leggen. Ze gaat vakkundig om met alle vragen en onduidelijkheden.

 

Samen vierden we mijn voortgang en mijn steeds diepere begrip voor wat er in een chart en cyclus gebeurt.

 

In het begin was het voor mij even zoeken, omdat deze methode deel uit gaat maken van je dagelijkse routine en ik twee jonge kinderen heb, dankzij Sanne's aanmoediging lukte het om consistent te zijn. Ik vind het een grote verrijking om zoveel over mijn eigen cyclus te weten!"

- Martina -

De deuren zijn open!!

hulp-bij-kinderwens_edited.png

Vanwege het zeer persoonlijke en intensieve karakter van het STM Programma kan ik maximaal 6 personen/koppels per groep aannemen.

Op het moment dat je je aanmeldt krijg je een email met daarin alle info die je nodig hebt om te beginnen (check ook je spamfolder)

Betrouwbaarheid

Lange tijd werden alle natuurlijke methoden op een hoop gegooid. Jammer, want daardoor hebben veel betrouwbare methoden een slechte naam gekregen.

 

Zo ook de STM. Deze methode is bij perfect gebruik 99,4% betrouwbaar en bij normaal gebruik 98,2% als je de methode inzet om zwangerschap te vermijden. Hoe dat precies werkt lees je hier

sympto-thermale-methode.png

Veelgestelde vragen

☽ Wat heb ik nodig om mee te doen aan het programma? ☾

Een basale lichaamsthermometer! En een mogelijkheid om hier en daar iets uit te printen (je chart is bijvoorbeeld fijn om handmatig in te vullen).

☽ Wat is het verschil tussen de Fertility Awareness Method en de Sympto-Thermale Methode? ☾

Fertility Awareness Method is een overkoepelende term voor heel veel verschillende methodes die vruchtbaarheidsbewustzijn bevorderen. De STM is simpel gezegd 1 van deze methodes. Ook in de STM zijn er verschillende scholen met verschillende aanpakken. In sommige gevallen zijn dat nuances, in andere gevallen zijn de verschillen groter.

 

☽ Wat is basale lichaamstemperatuur? ☾

Je basale lichaamstemperatuur is je temperatuur die je meet direct na het wakker worden. Vanaf dat moment stijgt je temperatuur. Tijdens het programma leer je hoe je je temperatuur meet en hoe je je temperatuur kunt interpreteren, zodat je je vruchtbaarheid kunt lezen. 

 

☽ Ik werk met nachtdiensten, is dat een probleem? ☾

Nee, de methode vraagt wel van je dat je minimaal 3 uur achter elkaar slaapt om zo een basale lichaamstemperatuur vast te kunnen stellen. In samenspraak kan er een protocol worden opgesteld waarin we kijken hoe we het meten van je temperatuur deel kunnen laten uitmaken van je levensstijl/werk.

☽ Ik geef borstvoeding, is dat een probleem? ☾

Nee, dat is geen probleem. Als je kindje jonger is dan 6 maanden en je uitsluitend borstvoeding geeft, neem dan even specifiek contact met mij op. De enige regel die moeilijk is in deze periode is de 3 uur onverstoorde slaap en het kost aardig wat tijd om de methode te leren!

 

 ☽ Is de methode 100% betrouwbaar? ☾

Jammer genoeg is geen enkele vorm van anticonceptie 100% betrouwbaar (zelfs sterilisatie niet!). De methode is 99,4% betrouwbaar mits er gewerkt wordt met een instructeur in de eerste 3 maanden. De STM gaat ervan uit dat je tijdens je vruchtbare venster geen sex hebt. Mocht je dit wel doen dan ben je afhankelijk van de methode die je gebruikt tijdens je vruchtbare venster (een condoom bijvoorbeeld heeft weer zijn eigen betrouwbaarheidspercentage). Meer lees je hier

☽ Waarom duurt het programma 3 maanden? ☾

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie duurt het leren van de meest betrouwbare vorm van de Sympto-Thermale Methode 3 maanden onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Om de kwaliteit en zekerheid te waarborgen bied ik op het moment enkel deze manier aan om de methode te leren. Uit eigen ervaring is het fijn om een aantal cycli de methode onder begeleiding te leren, zodat je zelf het vertrouwen opbouwt en tegelijkertijd iemand hebt die met je meekijkt.  

 

☽ Waar ben jij gecertificeerd? ☾

Ik ben bij de Natural Family Planning Teacher Association gecertificeerd om les te geven in de sympto-thermale methode. 

 

☽ Kan ik na afloop van het programma nog vragen aan je stellen? ☾

Ja, vanaf het moment dat je dit programma hebt afgerond kan je mij altijd mailen met vragen over je chart of over de methode! 

Staat je vraag er niet tussen? Stuur een mailtje!

contact@decyclusschool.nl

bottom of page